Истражување KOMPLETE

Студија од клиничко истражување за возрасни со наследен ангиоедем (HAE) тип I или тип II

Цел на студијата KOMPLETE

Целта на студијата KOMPLETE е да ги разбере ефектите од испитуваниот орален лек наречен KVD824 кај возрасни од 18 години и постари со HAE тип I или тип II. Истражувањето значи дека KVD824 сè уште не е одобрен за лекување на HAE и може да се користи само во истражувачка студија. Лекарите проучуваат 3 различни дози за да видат која може да биде најдобра како безбеден профилактички третман за напади на HAE (значи дали функционира или не во спречувањето напади).

За KVD824

KVD824 е истражен орален лек дизајниран да спречи напади на HAE. Работи со инхибиција на активирање на плазма каликреин, што го намалува отокот и може да помогне во третманот на HAE. KVD824 е таблета што се зема преку уста.

Кој може да учествува во оваа студија

Студијата KOMPLETE е наменета за возрасни од 18 години и постари. Можеби ќе можете да учествувате доколку:
Имате потврдена дијагноза за HAE тип I или тип II
Имате пристап и сте во можност да користите лекови на барање за напади на HAE
Подготвени сте да присуствувате на сите студиски посети
Подготвени сте да дадете информации за вашите напади на HAE во електронски дневник
Подготвени сте да користите метод одобрен од студијата за контрола на раѓањето за време на студијата

Што да очекувате за време на студијата

Студијата KOMPLETE ќе трае приближно 32 недели со до 7 посети за здравствени прегледи и тестови без трошоци за вас.
Ако се придружите на студијата, случајно ќе бидете сместени во група за лекување за да добиете 1 од 3 дози на KVD824 или плацебо. Плацебото изгледа како KVD824, но нема лекови во него. Ова им помага на истражувачите подобро да ги разберат ефектите на KVD824.

Електронски дневник

Ќе користите електронски дневник за да одговорите на прашања во врска со вашите напади на HAE и да ги следите дозите на вашите студиски лекови.

Земање лекови за испитување

Лекот од студијата доаѓа како таблети што треба да се земаат преку уста. Ќе го земате бројот на таблети како што е наведено два пати на ден (на секои 12 часа со утрински и вечерни оброци).
Ако лекот од студијата не спречува напад, може да го третирате со одобрен третман на HAE договорен со вашиот лекар од студијата.
Ќе бидете постојано следени во текот на студијата за какви било промени во здравјето или потенцијални несакани ефекти.
За да дознаете повеќе за студијата KOMPLETE и за да пронајдете локација на студијата во ваша близина, јавете се на 80005648, и употребете го кодот: 25885.

Најдете локација на студијата KOMPLETE во ваша близина

Showing 0 Results Near You